ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Όταν η καινοτομία απογειώνει την γευστική εμπειρία

Η εταιρική μας φιλοσοφία, από τη μέρα της λειτουργίας του πρώτου εργοστασίου μας το 1963 μέχρι και σήμερα, είναι η προτεραιότητα στην γευστική εμπειρία του καταναλωτή και η διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή του εμβληματικού brand της Άμστελ στο πρώτο ζυθοποιείο μας στον Κηφισό, στόχος των αποφάσεών μας ήταν οι ικανοποιημένοι καταναλωτές. Αυτή η στρατηγική προσέγγιση υπήρξε καταλυτική στην ανάδειξή μας ως τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ζύθου στην Ελλάδα.

Δημιουργούμε μαζί με τους Έλληνες καταναλωτές το μέλλον, παρακολουθώντας τις τάσεις στην αγορά ζύθου και μηλίτη. Πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά και υιοθετούμε την καινοτομία ως αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας για την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος.
Το μακροπρόθεσμο πλάνο καινοτομίας της εταιρίας μας είναι βασισμένο στην διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο ανάπτυξης νέων προϊόντων «Stage-Gate». Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει συγκεκριμένα στάδια («Stages») καθώς και σημεία ελέγχου μεταξύ των σταδίων τα οποία ονομάζονται «Πύλες» («Gates»), ώστε να αντιμετωπίζει κάθε αλλαγή στην αγορά της μπίρας και στις τάσεις, ανάλογα με τις προτεραιότητες και τη σύνδεση με τη στρατηγική της εταιρείας μας.

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξελισσόμαστε συνεχώς σε μια εταιρεία με προϊόντα διαφόρων κατηγοριών, διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό μας παγκόσμιες αλλά και τοπικές μάρκες μπίρας, μπίρες χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας αλκοόλ, μηλίτη και νερό.
Με αυτό τον τρόπο ένα νέο προϊόν αντιμετωπίζεται ως μια συν-δημιουργία μεταξύ της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και των τελικών καταναλωτών.
Χάρη στις σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, έχουμε επιτύχει τη δραστική μείωση του χρόνου ανάπτυξης ενός νέου προϊόντος μέχρι την τοποθέτησή του στην αγορά, ώστε ο καταναλωτής μας να έχει την δυνατότητα να απολαύσει ταχύτερα τις πιο μοναδικές γεύσεις.

Η ΝΥΜΦΗ είναι μια πρωτότυπη μπίρα, που έχει σύμβολο τη μυθική Γοργόνα της Θεσσαλονίκης, την ετεροθαλή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκη, η οποία μεταμορφώθηκε σε Γοργόνα. Πρόκειται για μία μπίρα Lager που παράγεται με 5 λυκίσκους. Έχει ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά από ανθώδη αρώματα και μία ήπια πικρή επίγευση που ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία. Παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη, ο σχεδιασμός όλων των στοιχείων της συσκευασίας της προέρχεται από συνεργάτες στην πόλη, ενώ για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται πέντε διαφορετικές ποικιλίες λυκίσκου και κριθάρι αποκλειστικά από τη Μακεδονία.

Αν και ο μηλίτης θεωρείται μια νέα κατηγορία στην Ελλάδα, διεθνώς έχει παράδοση τουλάχιστον χιλίων χρόνων, με ιστορικές αναφορές να φθάνουν μέχρι την αρχαιότητα.
Ο μηλίτης είναι ένα φυσικό και αναζωογονητικό αλκοολούχο ποτό, που παράγεται όμως από μήλα (και όχι από κριθάρι και λυκίσκο όπως η μπίρα), γι’ αυτό και έχει γλυκιά γεύση, η οποία είναι πολύ δημοφιλής. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιουργήσαμε το πρώτο ελληνικό σήμα μηλίτη: τον «Μηλοκλέφτη» (με περιεκτικότητα 4,5% σε αλκοόλ) από ελληνικά μήλα.
Εκτός από τον κορυφαίο ελληνικό μηλίτη, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει στην ελληνική αγορά και το μηλίτη Strongbow, που θεωρείται η Νο1 επιλογή στην κατηγορία παγκοσμίως

Από τις τοπικές μπίρες στους μοναδικούς μηλίτες

Η ΜΑΜΟΣ είναι μια πολύ ιδιαίτερη αρωματική pilsner που παράγεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Πάτρας με ελληνικό κριθάρι και τρεις λυκίσκους και αποτελεί το αποτέλεσμα της γόνιμης συνεργασίας με την οικογένεια Μάμου. Πρόκειται για επανακυκλοφορία της μπίρας που παράχθηκε στην Πάτρα από τον Πέτρο Μάμο, τον πρώτο Έλληνα πτυχιούχο ζυθοποιό, το 1876

Από τις μπίρες craft, στις μπίρες χωρίς αλκοόλ

Οι Craft μπίρες είναι μια τάση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εξελίχθηκε σε παγκόσμια τάση, καθιστώντας την κατηγορία μπίρας γοητευτική και ευχάριστη.

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πρόταση στην κατηγορία των craft, είναι η κατηγορία Indian Pale Ale (IPA). Αντιλαμβανόμενοι τη συγκεκριμένη τάση, δημιουργήσαμε στην ελληνική αγορά την AMSTEL KARGO IPA και και διαθέτουμε τη Νο1 IPA στον κόσμο, την Lagunitas IPA.

Βασισμένη στις τάσεις των καταναλωτών που είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγιεινής διατροφής και που προσέχουν τόσο την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν όσο και την πρόσληψη θερμίδων, επεκτεινόμαστε δυναμικά στις μπίρες με χαμηλό ποσοστό αλκοόλ ή χωρίς καθόλου αλκοόλ, αναπτύσσοντας μια πλήρη γκάμα.

Η ΑΜΣΤΕΛ Free είναι η πρωτοπόρος της κατηγορίας από το 2014, ενώ το 2018 κυκλοφόρησε και η ΑΛΦΑ Χωρίς. Ένα χρόνο μετά, λανσαρίστηκε η Heineken 0.0% και η ΑΜΣΤΕΛ Free Lemon, που ουσιαστικά είναι μια μπίρα χωρίς αλκοόλ, με φυσικό χυμό από ελληνικά λεμόνια. Τέλος, ακόμα μια μεγάλη επιτυχία αποτελεί η ΑΜΣΤΕΛ Radler 2%, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και φυσικό χυμό από ελληνικά λεμόνια.

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Γιάννης Γεωργακέλλος

Διευθυντής Επικοινωνίας

Ο κύριος Γιάννης Γεωργακέλλος ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας τον Ιούλιο του 2019.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 1998 αναλαμβάνοντας θέσεις σε διάφορα τμήματα της εταιρίας όπως Marketing, Πωλήσεις, Logistics και Παραγωγή. Η διεύθυνση που τον κέρδισε ήταν η Εμπορική όπου μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τις θέσεις του Trade Marketing Manager, Customer Care & Sales Services Manager και του Marketing Manager Innovation, Media & Sponsorships οδηγώντας την ατζέντα της καινοτομίας και των νέων λανσαρισμάτων. Από τον Οκτώβριο του 2018 κατείχε τη θέση του Marketing Manager για τις Ελληνικές Μάρκες και το Innovation δουλεύοντας μαζί με την ομάδα του τη νέα διαφημιστική καμπάνια της «ΑΛΦΑ», της «ΜΑΜΟΣ» καθώς και το λανσάρισμα της «ΝΥΜΦΗΣ».

Ελένη Δρακοπούλου

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Η κα Ελένη Δρακοπούλου, είναι η Διευθύντρια Ανθρωπίνου δυναμικού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Απρίλιο του 2018.
Εργάστηκε στην Warner Lambert, κυρίως στους τομείς Προσέλκυσης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προσωπικού. Το 2001 μετακινήθηκε στην ελληνική οργάνωση της Diageo, όπου είχε τις θέσεις Capability Development Manager και αργότερα Organizational Development & Rewards Manager. Το 2005 εντάχθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Coca-Cola Hellenic, ως HR Manager για τη διεθνή ομάδα της εταιρείας. Το 2008, μετακινήθηκε στην Κύπρο, έχοντας ένα νευραλγικό ρόλο στην ενσωμάτωση των συστημάτων και της κουλτούρας της CCH στην πρόσφατη εξαγορά της εταιρίας εμφιάλωσης. Το 2010, επέστρεψε στα Κεντρικά Γραφεία, αναλαμβάνοντας ένα Regional/International HR ρόλο. Την ίδια περίοδο, είχε την ευθύνη σε ό,τι αφορά στα θέματα HR για το νεοσύστατο Finance Shared Services Center στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το 2014, μετακινήθηκε στην Green Cola, όπου βασική πρόκληση για την ίδια ήταν η ανάπτυξη μιας κουλτούρας που θα υποστήριζε την εταιρία να διαμορφώσει ένα δυναμικό και μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας.

Αγγελική Σοφού

Νομική Σύμβουλος

Η κα. Αγγελική Σοφού ανέλαβε Νομική Σύμβουλος και Διευθύντρια Εταιρικής Συμμόρφωσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Μάιο του 2014.
Το 2002 περιελήφθη ως Ειδικός Επιστήμων με θέση ειδίκευσης στο Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Είναι Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συμμετέχει στην Εταιρία Μελέτης Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου (ΕΜΕΟΔ), στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και στην Εταιρεία Δικαιοφιλοσοφικής και Δικαιοϊστορικής Ερεύνης.

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.