ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

It’s just an illusion – Ένα εικονικό ταξίδι οριοθετεί τη σχέση μας με το αλκοόλ

Πώς επηρεάζονται τα αντανακλαστικά ενός οδηγού από την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ; Επειδή δεν θέλουμε να το δούμε στην πράξη, πήραμε την πρωτοβουλία να δείξουμε τις επιδράσεις μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι σε φορητούς υπολογιστές.

Το καλοκαίρι του 2010, η Heineken λάνσαρε το πρόγραμμα
«ItsJustan Illusion», μια προωθητική ενέργεια που έγινε σε επιλεγμένα σημεία κατανάλωσης.

Μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον ενός ευχάριστου και γρήγορου
video game, ο παίκτης αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις του αλκοόλ στα αντανακλαστικά και την οδήγησή του.

Το παιχνίδι ξεκινάει με τον παίκτη να δηλώνει πόσα ποτά έχει πιει. Στη συνέχεια, καλείται να ακολουθήσει κάποιες από τις απλές συνήθειες ενός οδηγού, όπως, να βάλει μπρος τη μηχανή, να ξεπαρκάρει και να οδηγήσει σε ένα δρόμο με σχετική κίνηση και άλλα αυτοκίνητα. Όλα αυτά, χρησιμοποιώντας το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι, όπως ακριβώς σε μία κανονική διαδρομή κανονικά!

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι καθαρά ενημερωτικός, μέσα από μια άμεση και ευχάριστη διαδικασία! Στο τέλος, εμφανίζεται στην οθόνη ένα μήνυμα σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση και ο οδηγός κερδίζει δώρα από τη Heineken, καθώς και μία κονκάρδα με το μήνυμα του «Νηφάλιου Οδηγού».

Μόνο για το 2010, η ομάδα του «It’s Just an Illusion» βρέθηκε σε 97 επιλεγμένα σημεία κατανάλωσης στην Αθήνα αλλά και σε δημοφιλή νησιά όπως η Σκιάθος και η Σαντορίνη. Περισσότεροι από 3.000 θαμώνες είπαν «ναι» την πρόσκληση της προωθητικής ομάδας και συμμετείχαν στο παιχνίδι.

Μερικά από τα μηνύματα για την υπεύθυνη κατανάλωση που διαδόθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είναι «Εξασφάλισε την επιστροφή σου. Όρισε από την αρχή το «νηφάλιο οδηγό της παρέας για τη βραδιά», «μάθε από πριν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς ή φρόντισε να έχεις μαζί σου τηλέφωνο και χρήματα για ταξί.»

Νομίζετε ότι μπορείτε να οδηγήσετε έχοντας πιει λίγο παραπάνω;

Την παραπάνω ερώτηση έκανε η προωθητική ομάδα της Heineken το 2011 σε περίπου 2.000 θαμώνες 65 κεντρικών cafe και bars των νομών Κορινθίας και Αχαΐας, τους οποίους επισκέφτηκε τη δεύτερη χρονιά της ενέργειας «It’s just an illusion» για να προωθήσει το μήνυμα της Υπεύθυνης Κατανάλωσης, προσκαλώντας τους να παίξουν το ηλεκτρονικό παιχνίδι!

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εμφανίζονται μηνύματα που περιλαμβάνονται στο Δεκάλογο της Υπεύθυνης Κατανάλωσης, όπως: «Μπορείς να βοηθήσεις! Εάν κάποιος/α ήπιε παραπάνω και χρειάζεται τη βοήθειά σου, βεβαιώσου αρχικά ότι αναπνέει κανονικά και γύρισέ τον/την στο πλάι ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα αναρρόφησης και κάλεσε αμέσως το 166».

«Καλύτερα γερό κεφάλι παρά γερό ποτήρι! Μην προσπαθείς να καταξιωθείς ως «πότης». «Έχεις σίγουρα και άλλα χαρίσματα που μπορούν να κάνουν εντύπωση, χωρίς να χρειαστεί να υπερκαταναλώσεις αλκοόλ.»


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/louloudaki.eu/az.ifork.eu/wp-content/themes/az/template-parts/section-post_files.php on line 5

Documents

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Γιάννης Γεωργακέλλος

Διευθυντής Επικοινωνίας

Ο κύριος Γιάννης Γεωργακέλλος ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας τον Ιούλιο του 2019.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 1998 αναλαμβάνοντας θέσεις σε διάφορα τμήματα της εταιρίας όπως Marketing, Πωλήσεις, Logistics και Παραγωγή. Η διεύθυνση που τον κέρδισε ήταν η Εμπορική όπου μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τις θέσεις του Trade Marketing Manager, Customer Care & Sales Services Manager και του Marketing Manager Innovation, Media & Sponsorships οδηγώντας την ατζέντα της καινοτομίας και των νέων λανσαρισμάτων. Από τον Οκτώβριο του 2018 κατείχε τη θέση του Marketing Manager για τις Ελληνικές Μάρκες και το Innovation δουλεύοντας μαζί με την ομάδα του τη νέα διαφημιστική καμπάνια της «ΑΛΦΑ», της «ΜΑΜΟΣ» καθώς και το λανσάρισμα της «ΝΥΜΦΗΣ».

Ελένη Δρακοπούλου

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Η κα Ελένη Δρακοπούλου, είναι η Διευθύντρια Ανθρωπίνου δυναμικού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Απρίλιο του 2018.
Εργάστηκε στην Warner Lambert, κυρίως στους τομείς Προσέλκυσης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προσωπικού. Το 2001 μετακινήθηκε στην ελληνική οργάνωση της Diageo, όπου είχε τις θέσεις Capability Development Manager και αργότερα Organizational Development & Rewards Manager. Το 2005 εντάχθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Coca-Cola Hellenic, ως HR Manager για τη διεθνή ομάδα της εταιρείας. Το 2008, μετακινήθηκε στην Κύπρο, έχοντας ένα νευραλγικό ρόλο στην ενσωμάτωση των συστημάτων και της κουλτούρας της CCH στην πρόσφατη εξαγορά της εταιρίας εμφιάλωσης. Το 2010, επέστρεψε στα Κεντρικά Γραφεία, αναλαμβάνοντας ένα Regional/International HR ρόλο. Την ίδια περίοδο, είχε την ευθύνη σε ό,τι αφορά στα θέματα HR για το νεοσύστατο Finance Shared Services Center στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το 2014, μετακινήθηκε στην Green Cola, όπου βασική πρόκληση για την ίδια ήταν η ανάπτυξη μιας κουλτούρας που θα υποστήριζε την εταιρία να διαμορφώσει ένα δυναμικό και μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας.

Αγγελική Σοφού

Νομική Σύμβουλος

Η κα. Αγγελική Σοφού ανέλαβε Νομική Σύμβουλος και Διευθύντρια Εταιρικής Συμμόρφωσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Μάιο του 2014.
Το 2002 περιελήφθη ως Ειδικός Επιστήμων με θέση ειδίκευσης στο Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Είναι Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συμμετέχει στην Εταιρία Μελέτης Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου (ΕΜΕΟΔ), στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και στην Εταιρεία Δικαιοφιλοσοφικής και Δικαιοϊστορικής Ερεύνης.

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.