ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Πρωτοπορία στις εξαγωγές
από το 1970

Από την Ελλάδα σε 35 χώρες και πέντε ηπείρους

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η εξωστρέφεια αποτελεί μέρος της ταυτότητάς μας . Ξεκινήσαμε τις εξαγωγές το 1970 και από τότε μέχρι σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της εταιρίας μας και στις πέντε ηπείρους.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπίρας της χώρας μας. Εξάγουμε σε 35 χώρες, ποιοτικά προϊόντα που παράγονται από ελληνικές πρώτες ύλες στις τρεις εγχώριες μονάδες παραγωγής μας.

Συνεχής ανάπτυξη εξαγωγών

Το 2020 το ποσοστό εξαγωγών επί της συνολικής παραγωγής ανήλθε στο 12% του συνολικού όγκου.
Στις εξαγωγές περιλαμβάνονται μια σειρά από προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιΐας (Heineken, Amstel, Άλφα, Eagle) σε ποικίλες συσκευασίες (φιάλη, κουτί και βαρελι).
Οι χώρες κατανάλωσης των προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα είναι οι ΗΠΑ στη Βόρειο Αμερική, ενώ στη Ν. Αμερική οι Ουρουγουάη, Παραγουάη, Κολομβία, Κουρασάο, Στ. Μάρτεν και Παναμάς.
Στην Αφρική οι αποστολές προϊόντων της Αθηναϊκής Ζυθοποιΐας καλύπτουν τις αγορές στην Κένυα, τις Σεϋχέλλες, την Ριούνιον και την Κομόρες.
Στην Ευρώπη πραγματοποιούμε εξαγωγές προς Δανία, Σουηδία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
Στη Μέση Ανατολή εξάγουμε προς το Ισραήλ, την Ιορδανία και το Ιράκ, ενώ στην Άπω Ανατολή προς Κορέα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, Γκουάμ και Φιλιππίνες.
Προϊόντα μας φθάνουν μέχρι και την μακρινή Αυστραλία.

Από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται εξαγωγή προϊόντος με τη μορφή bulk beer, με σημαντικότερους προορισμούς τις χώρες της Ιταλίας, της Σερβίας και της Αλβανίας.

Μια σημαντική επιτυχία της εταιρίας μας, είναι η έναρξη εξαγωγής του καινοτόμου προϊόντος Heineken BREWLOCK Keg20 lit pet. H παραγωγή του πραγματοποιείται στα εργοστάσια της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας στη συνέχεια τα λιμάνια των δύο πόλεων για την αποστολή τους προς όλους τους εξαγωγικούς προορισμούς.

Θα πρέπει να τονισθεί πως εκτός από μπίρες, η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα εξάγει το εξαιρετικό φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη στον Καναδά, ενώ προς τη Σιγκαπούρη εξάγει μη αλκοολούχο ποτό από το εργοστάσιο της Πάτρας.

Εξαγωγές βύνης, μια νέα σημαντική δραστηριότητα

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία εμπιστευόμαστε το εξαιρετικό προϊόν των Ελλήνων καλλιεργητών κριθαριού και γι’ αυτό εστιάσαμε στην παραγωγή βύνης προς εξαγωγή.
Οι εξαγωγές βύνης ξεκίνησαν το 2019, αλλά αποτελούν πλέον σημαντική δραστηριότητα καθώς διοχετεύουμε σημαντικές ποσότητες σε χώρες όπως οι Ιταλία, Αυστρία, Ισραήλ και Βόρεια Μακεδονία.

Αδιάκοπες επενδύσεις

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία πραγματοποιούμε συνεχώς νέες επενδύσεις, ενταγμένες στο αναπτυξιακό πρόγραμμά μας για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών.
Στόχος μας είναι η αξιοποίηση αφενός των παραδοσιακών αγορών της εταιρίας μας με τις οποίες έχουμε σφυρηλατήσει σχέσεις από το 1970 και αφετέρου του παγκόσμιου δικτύου του Ομίλου Heineken, προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά ο όγκος των εξαγωγών είτε σε τελικό προϊόν (μπίρα, μεταλλικό νερό), είτε σε ενδιάμεσες πρώτες ύλες (βύνη).

Για να επιτευχθεί ο στόχος μας, στηριζόμαστε σε στέρεες βάσεις που έχουν σε υψηλή προτεραιότητα τη μεγαλύτερη ενίσχυση της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας, και την αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων (κριθάρι).

Η ενδυνάμωση των εξαγωγών συντελεί θετικά στην αύξηση της απασχόλησης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (άμεσα και έμμεσα), την τόνωση της αγροτικής παραγωγής, την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων καλλιεργητών κριθαριού και τελικά στην ενίσχυση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους της Ελλάδας.

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Γιάννης Γεωργακέλλος

Διευθυντής Επικοινωνίας

Ο κύριος Γιάννης Γεωργακέλλος ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας τον Ιούλιο του 2019.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 1998 αναλαμβάνοντας θέσεις σε διάφορα τμήματα της εταιρίας όπως Marketing, Πωλήσεις, Logistics και Παραγωγή. Η διεύθυνση που τον κέρδισε ήταν η Εμπορική όπου μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τις θέσεις του Trade Marketing Manager, Customer Care & Sales Services Manager και του Marketing Manager Innovation, Media & Sponsorships οδηγώντας την ατζέντα της καινοτομίας και των νέων λανσαρισμάτων. Από τον Οκτώβριο του 2018 κατείχε τη θέση του Marketing Manager για τις Ελληνικές Μάρκες και το Innovation δουλεύοντας μαζί με την ομάδα του τη νέα διαφημιστική καμπάνια της «ΑΛΦΑ», της «ΜΑΜΟΣ» καθώς και το λανσάρισμα της «ΝΥΜΦΗΣ».

Ελένη Δρακοπούλου

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Η κα Ελένη Δρακοπούλου, είναι η Διευθύντρια Ανθρωπίνου δυναμικού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Απρίλιο του 2018.
Εργάστηκε στην Warner Lambert, κυρίως στους τομείς Προσέλκυσης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προσωπικού. Το 2001 μετακινήθηκε στην ελληνική οργάνωση της Diageo, όπου είχε τις θέσεις Capability Development Manager και αργότερα Organizational Development & Rewards Manager. Το 2005 εντάχθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Coca-Cola Hellenic, ως HR Manager για τη διεθνή ομάδα της εταιρείας. Το 2008, μετακινήθηκε στην Κύπρο, έχοντας ένα νευραλγικό ρόλο στην ενσωμάτωση των συστημάτων και της κουλτούρας της CCH στην πρόσφατη εξαγορά της εταιρίας εμφιάλωσης. Το 2010, επέστρεψε στα Κεντρικά Γραφεία, αναλαμβάνοντας ένα Regional/International HR ρόλο. Την ίδια περίοδο, είχε την ευθύνη σε ό,τι αφορά στα θέματα HR για το νεοσύστατο Finance Shared Services Center στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το 2014, μετακινήθηκε στην Green Cola, όπου βασική πρόκληση για την ίδια ήταν η ανάπτυξη μιας κουλτούρας που θα υποστήριζε την εταιρία να διαμορφώσει ένα δυναμικό και μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας.

Αγγελική Σοφού

Νομική Σύμβουλος

Η κα. Αγγελική Σοφού ανέλαβε Νομική Σύμβουλος και Διευθύντρια Εταιρικής Συμμόρφωσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Μάιο του 2014.
Το 2002 περιελήφθη ως Ειδικός Επιστήμων με θέση ειδίκευσης στο Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Είναι Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συμμετέχει στην Εταιρία Μελέτης Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου (ΕΜΕΟΔ), στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και στην Εταιρεία Δικαιοφιλοσοφικής και Δικαιοϊστορικής Ερεύνης.

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.