ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εξαγωγές: παράγουμε στην Ελλάδα για τον κόσμο εδώ και 45 χρόνια

Εξαγωγές Heineken από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Με
45 χρόνια παρουσίας στις διεθνείς αγορές, η εξωστρέφεια είναι μέρος της ταυτότητας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Από το 1970 όταν και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εξαγωγές, μέχρι και σήμερα, καταναλωτές και στις πέντε ηπείρους απολαμβάνουν τα προϊόντα της εταιρίας μας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπίρας στη χώρα.

Επενδύοντας στην εξωστρέφεια δίνουμε διέξοδο στην παραγωγική μας δραστηριότητα με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Ενισχύουμε την απασχόληση στις τοπικές κοινωνίες και δημιουργούμε προστιθέμενη αξία σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.

Σήμερα, παράγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας με βάση τις αυστηρότερες προδιαγραφές διεθνώς, ενώ εξάγουμε ποιοτικά προϊόντα από τις παραγωγικές μας μονάδες που παράγονται με εγχώριες πρώτες ύλες.

Παράγουμε Heineken στην Ελλάδα για τον κόσμο

Το 2015 αναλάβαμε μέρος της
παραγωγής Heineken για τις αγορές της Κίνας και της Ιταλίας, πετυχαίνοντας σημαντική συμφωνία για την παραγωγή 160.000 εκατολίτρων προς εξαγωγή στη μονάδα που διατηρεί η εταιρία μας στην Πάτρα.

Οι εξαγωγές έχουν ξεκινήσει με επιτυχία από το λιμάνι του Πειραιά για την Κίνα και της Πάτρας για την Ιταλία, ενώ η συνολική
επένδυση που απαιτήθηκε στη γραμμή παραγωγής ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για επιτυχία που δημιουργεί οφέλη τόσο για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία όσο και για την Ελλάδα. Ενδυναμώνει την απασχόληση στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και συμβάλλει στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων της χώρας με την Κίνα και την Ιταλία. Παράλληλα, η εταιρία μας ενισχύει σημαντικά τον όγκο των εξαγωγών της, αποκτά παρουσία σε αγορές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του
Ομίλου της HEINEKEN στην Ελλάδα.

«Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να φέρουμε στην Ελλάδα την παραγωγή Heineken για την Κίνα και την Ιταλία. Η επιτυχία μας οφείλεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας, στις υψηλές παραγωγικές μας δυνατότητες, στις αναμφισβήτητες ικανότητες των ανθρώπων μας και στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας σε ανταγωνιστικό κόστος».

Ζωούλλης Μηνά
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Ανάπτυξη με εξαγωγές

Για το 2015,
ο όγκος εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ξεπερνώντας τα 400.000 εκατόλιτρα. Η ανοδική αυτή πορεία οφείλεται στο δυναμικό και αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο εξαγωγών της εταιρίας μας.

Σήμερα,
εξάγουμε και στις πέντε ηπείρους μάρκες μπίρας όπως η Amstel, η Heineken, η ΑΛΦΑ, η Fischer, το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ καθώς και καινοτόμα προϊόντα με βάση τη βύνη, που προορίζονται αποκλειστικά για αγορές του εξωτερικού, όπως η Fayrouz. Από το 2008, η αξία των εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έχει ανέλθει στα 122 εκατομμύρια ευρώ.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/louloudaki.eu/az.ifork.eu/wp-content/themes/az/template-parts/section-post_files.php on line 5

Documents

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Γιάννης Γεωργακέλλος

Διευθυντής Επικοινωνίας

Ο κύριος Γιάννης Γεωργακέλλος ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας τον Ιούλιο του 2019.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 1998 αναλαμβάνοντας θέσεις σε διάφορα τμήματα της εταιρίας όπως Marketing, Πωλήσεις, Logistics και Παραγωγή. Η διεύθυνση που τον κέρδισε ήταν η Εμπορική όπου μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τις θέσεις του Trade Marketing Manager, Customer Care & Sales Services Manager και του Marketing Manager Innovation, Media & Sponsorships οδηγώντας την ατζέντα της καινοτομίας και των νέων λανσαρισμάτων. Από τον Οκτώβριο του 2018 κατείχε τη θέση του Marketing Manager για τις Ελληνικές Μάρκες και το Innovation δουλεύοντας μαζί με την ομάδα του τη νέα διαφημιστική καμπάνια της «ΑΛΦΑ», της «ΜΑΜΟΣ» καθώς και το λανσάρισμα της «ΝΥΜΦΗΣ».

Ελένη Δρακοπούλου

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Η κα Ελένη Δρακοπούλου, είναι η Διευθύντρια Ανθρωπίνου δυναμικού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Απρίλιο του 2018.
Εργάστηκε στην Warner Lambert, κυρίως στους τομείς Προσέλκυσης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προσωπικού. Το 2001 μετακινήθηκε στην ελληνική οργάνωση της Diageo, όπου είχε τις θέσεις Capability Development Manager και αργότερα Organizational Development & Rewards Manager. Το 2005 εντάχθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Coca-Cola Hellenic, ως HR Manager για τη διεθνή ομάδα της εταιρείας. Το 2008, μετακινήθηκε στην Κύπρο, έχοντας ένα νευραλγικό ρόλο στην ενσωμάτωση των συστημάτων και της κουλτούρας της CCH στην πρόσφατη εξαγορά της εταιρίας εμφιάλωσης. Το 2010, επέστρεψε στα Κεντρικά Γραφεία, αναλαμβάνοντας ένα Regional/International HR ρόλο. Την ίδια περίοδο, είχε την ευθύνη σε ό,τι αφορά στα θέματα HR για το νεοσύστατο Finance Shared Services Center στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το 2014, μετακινήθηκε στην Green Cola, όπου βασική πρόκληση για την ίδια ήταν η ανάπτυξη μιας κουλτούρας που θα υποστήριζε την εταιρία να διαμορφώσει ένα δυναμικό και μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας.

Αγγελική Σοφού

Νομική Σύμβουλος

Η κα. Αγγελική Σοφού ανέλαβε Νομική Σύμβουλος και Διευθύντρια Εταιρικής Συμμόρφωσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Μάιο του 2014.
Το 2002 περιελήφθη ως Ειδικός Επιστήμων με θέση ειδίκευσης στο Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Είναι Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συμμετέχει στην Εταιρία Μελέτης Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου (ΕΜΕΟΔ), στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και στην Εταιρεία Δικαιοφιλοσοφικής και Δικαιοϊστορικής Ερεύνης.

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.