ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αλκοολ και ΥΓΕΙΑ

Όταν καταναλώνεται με υπευθυνότητα, η μπίρα μπορεί να είναι μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Ως υπερήφανοι ζυθοποιοί δεσμευόμαστε τόσο να προωθούμε την υπεύθυνη κατανάλωση, όσο και να περιορίζουμε την κατάχρηση. Θεωρούμε πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να είναι πλήρως ενημερωμένοι γύρω από το αλκοόλ, τα προϊόντα μας αλλά και για το πώς μπορούν να τα απολαμβάνουν υπεύθυνα. Φροντίζουμε συνεχώς να δίνουμε έμφαση σε αυτά τα θέματα στις συσκευασίες, τις διαφημίσεις αλλά και τις προσφορές μας, καθώς και μέσω των συνεργασιών που συνάπτουμε. Προσφέρουμε πλήθος επιλογών σε μπίρες με διαφορετικές περιεκτικότητες αλκοόλ, εμπλουτίζοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό μας με μπίρες χωρίς ή με λίγο αλκοόλ.
Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μία προσωπική επιλογή. Ο κάθε καταναλωτής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τους κινδύνους, αλλά και τα οφέλη όταν καταναλώνει αλκοόλ. Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και εμφάνισης συγκεκριμένων θεμάτων υγείας. Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον κάθε άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο. Για ορισμένους ανθρώπους, ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει συγκεκριμένους κινδύνους για την υγεία, όπως είναι τα καρδιαγγειακά προβλήματα, ο διαβήτης και ορισμένοι τύποι καρκίνου. Αν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ή ανησυχίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να επιφέρει επικίνδυνες και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του καταναλωτή, όπως είναι η εξάρτηση από το αλκοόλ, για αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται. Κάποιοι άνθρωποι δεν πρέπει να καταναλώνουν ποτέ αλκοόλ. Μεταξύ αυτών είναι άτομα που είναι κάτω από τη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης, οι έγκυες, άτομα που πρόκειται να οδηγήσουν ή να χειριστούν μηχανήματα ή δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την ποσότητα που καταναλώνουν.
Αρκετές κυβερνήσεις έχουν δημοσιεύσει προτεινόμενες οδηγίες για την κατανάλωση αλκοόλ με στόχο την έγκυρη ενημέρωση των καταναλωτών. Επίσης, οι δημόσιες αρχές υγείας αποτελούν μια μεγάλη πηγή πληροφοριών. Για να μάθετε περισσότερα για το αλκοόλ και την υγεία, συνιστούμε να επισκεφθείτε τις ακόλουθες πηγές:

Υπεύθυνη επικοινωνία

Το μήνυμα της υπεύθυνης κατανάλωσης έχει ενσωματωθεί στο σύνολο της επικοινωνίας μας, στην εμπορική μας πολιτική και στις χορηγίες μας.
Κάθε εμπορική δράση και επικοινωνία απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους.
Όλες οι διαφημίσεις των προϊόντων μας στην τηλεόραση προβάλλονται μετά τις 7 μ.μ., ενώ οι πρωταγωνιστές είναι άτομα άνω των 18 ετών και δεν παραπέμπουν σε ηλικίες μικρότερες των 25 ετών.
Δεν υλοποιούμε επικοινωνίες και προωθητικές ενέργειες που απευθύνονται σε εγκυμονούσες, ακόμα κι αν αυτό αφορά σε προϊόντα χωρίς αλκοόλ.
Δε χορηγούμε ή υποστηρίζουμε εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ανήλικους.
Οι διαφημίσεις μας δεν προβάλλουν το αλκοόλ ως μέσο για κοινωνική, επιχειρηματική ή αθλητική επιτυχία.
Τοποθετούμε το μήνυμα «απολαύστε υπεύθυνα» σε όλες τις επικοινωνίες και τις συσκευασίες των προϊόντων μας.
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας σε άτομα κάτω των 18 ετών.
Τόσο στην εταιρική μας ιστοσελίδα, όσο και στις ιστοσελίδες της κάθε μάρκας μας, υπάρχουν ειδικές ενότητες ενημέρωσης για την υπεύθυνη κατανάλωση.
Εκπαιδεύουμε τα στελέχη του τμήματος μάρκετινγκ στις αρχές της Υπεύθυνης Εμπορικής Επικοινωνίας μέσω e-learning που πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι αρχές της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την υπεύθυνη κατανάλωση

1. Πιστεύουμε ότι η υπεύθυνη κατανάλωση μπίρας μπορεί να είναι μέρος ενός ισορροπημένου και θετικού τρόπου ζωής για τους ενήλικες που την επιλέγουν
2. Πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος πολίτης έχει ευθύνη της ατομικής του συμπεριφοράς
3. Δεσμευόμαστε να ενημερώνουμε σωστά το καταναλωτικό κοινό σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ
4. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι μας οφείλουν πρώτοι από όλους να επιδεικνύουν υπεύθυνη συμπεριφορά ως προς την κατανάλωση αλκοόλ
5. Δεσμευόμαστε ότι όλες οι εμπορικές μας δραστηριότητες θα τηρούν αυστηρά τη νομοθεσία, αλλά και τις αρχές της εταιρείας μας, αποθαρρύνοντας τη μη υπεύθυνη κατανάλωση
6. Επενδύουμε στον διάλογο και στην ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους, ώστε να αποτρέψουμε την κατάχρηση και τη μη υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ
7. Δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε, να αξιολογούμε και να δημοσιοποιούμε συστηματικά τις ενέργειές μας για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης
8. Δεσμευόμαστε να ακολουθούμε την Πολιτική για το Αλκοόλ που έχει υιοθετήσει ο Όμιλος HEINEKEN

Βάσει του Κανονισμού 1169/2011 ορίζονται ρητώς τα στοιχεία που πρέπει να αναφέρονται ως επισήμανση στα προϊόντα μας. Συγκεκριμένα αφορούν: τι προϊόν είναι, αλκοολικό βαθμό, ανάλωση κατά προτίμηση, περιεχόμενο, συστατικά. Σε ό,τι αφορά στο τελευταίο, τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά, όπως η βύνη κριθαριού για την μπίρα και τα θειώδη για τους μηλίτες, αναγράφονται με έντονα γράμματα. Η ίδια νομοθεσία ορίζει, επίσης, ότι για προϊόντα με αλκοόλ λιγότερο από 1,2% θα πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα όλα τα διατροφικά στοιχεία. Ελέγχουμε συνεχώς το 100% των προϊόντων μας, ώστε να καλύπτουμε πάντα τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και πιθανές αναθεωρήσεις της. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών για τα προϊόντα μας, δεσμευόμαστε, επιπλέον, εθελοντικά για την αναγραφή των ενεργειακών διατροφικών στοιχείων σε όλες τις συσκευασίες και τις ιστοσελίδες των μαρκών μας, για προϊόντα με πωλήσεις άνω των 6.000 εκατόλιτρων τον χρόνο. Επιπλέον, αυτοδεσμευόμαστε να αναφέρουμε ξεκάθαρα οδηγίες περί μη κατανάλωσης σε περίπτωση εγκυμοσύνης, ηλικίας κάτω των 18 ετών, ή αν κάποιος οδηγεί ή θα οδηγήσει, αλλά και συνολικά μηνύματα για την υπεύθυνη κατανάλωση, την υγεία και κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και πληροφορίες για την ανακύκλωση της κάθε συσκευασίας, γραμμή επικοινωνίας καταναλωτή και ιστοσελίδα πληροφοριών του εκάστοτε προϊόντος.

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Γιάννης Γεωργακέλλος

Διευθυντής Επικοινωνίας

Ο κύριος Γιάννης Γεωργακέλλος ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας τον Ιούλιο του 2019.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 1998 αναλαμβάνοντας θέσεις σε διάφορα τμήματα της εταιρίας όπως Marketing, Πωλήσεις, Logistics και Παραγωγή. Η διεύθυνση που τον κέρδισε ήταν η Εμπορική όπου μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τις θέσεις του Trade Marketing Manager, Customer Care & Sales Services Manager και του Marketing Manager Innovation, Media & Sponsorships οδηγώντας την ατζέντα της καινοτομίας και των νέων λανσαρισμάτων. Από τον Οκτώβριο του 2018 κατείχε τη θέση του Marketing Manager για τις Ελληνικές Μάρκες και το Innovation δουλεύοντας μαζί με την ομάδα του τη νέα διαφημιστική καμπάνια της «ΑΛΦΑ», της «ΜΑΜΟΣ» καθώς και το λανσάρισμα της «ΝΥΜΦΗΣ».

Ελένη Δρακοπούλου

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Η κα Ελένη Δρακοπούλου, είναι η Διευθύντρια Ανθρωπίνου δυναμικού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Απρίλιο του 2018.
Εργάστηκε στην Warner Lambert, κυρίως στους τομείς Προσέλκυσης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προσωπικού. Το 2001 μετακινήθηκε στην ελληνική οργάνωση της Diageo, όπου είχε τις θέσεις Capability Development Manager και αργότερα Organizational Development & Rewards Manager. Το 2005 εντάχθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Coca-Cola Hellenic, ως HR Manager για τη διεθνή ομάδα της εταιρείας. Το 2008, μετακινήθηκε στην Κύπρο, έχοντας ένα νευραλγικό ρόλο στην ενσωμάτωση των συστημάτων και της κουλτούρας της CCH στην πρόσφατη εξαγορά της εταιρίας εμφιάλωσης. Το 2010, επέστρεψε στα Κεντρικά Γραφεία, αναλαμβάνοντας ένα Regional/International HR ρόλο. Την ίδια περίοδο, είχε την ευθύνη σε ό,τι αφορά στα θέματα HR για το νεοσύστατο Finance Shared Services Center στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το 2014, μετακινήθηκε στην Green Cola, όπου βασική πρόκληση για την ίδια ήταν η ανάπτυξη μιας κουλτούρας που θα υποστήριζε την εταιρία να διαμορφώσει ένα δυναμικό και μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας.

Αγγελική Σοφού

Νομική Σύμβουλος

Η κα. Αγγελική Σοφού ανέλαβε Νομική Σύμβουλος και Διευθύντρια Εταιρικής Συμμόρφωσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τον Μάιο του 2014.
Το 2002 περιελήφθη ως Ειδικός Επιστήμων με θέση ειδίκευσης στο Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Είναι Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συμμετέχει στην Εταιρία Μελέτης Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου (ΕΜΕΟΔ), στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και στην Εταιρεία Δικαιοφιλοσοφικής και Δικαιοϊστορικής Ερεύνης.

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.